fbpx
Smart organisering av hjemmet

Kom i gang med organiseringen del 2 – organisering

Når du har fått redusert mengden av ting, sånn som beskrevet i del 1, begynner moroa, nemlig organiseringen. Her må du prøve deg litt fram og finne ut hva som funker for deg og resten av familien. Her kan det bli litt prøving og feiling, for å finne riktig måte å oppbevare tingene på, riktig plass for tingene etc. 
​I denne prosessen hos oss, holdt mannen min på å bli litt smågal når han kom inn på kjøkkenet, for brødet lå på et nytt sted hver dag;)
Men, når vi endelig fant stedet hvor det fungerte best for oss i forhold til praktisk og effektivitet, har det siden da ligget på samme sted, og det fungerer like godt idag.

Her er 5 steg til organisering av hjemmet

1. Skisser en plan for rommet.

2. Samle sammen like ting og ting som naturlig hører sammen og del inn i kategorier

Foto: Fotolia


3. Finn en passende plass til tingene
Her er det viktig at du i forkant observerer resten av familiemedlemmene sine bevegelsesmønstre fra de kommer inn døra. Hvor er det mest naturlig for de å legge ifra seg ting. Hvor er det enklest for hver enkelt at de ulike tingene blir plassert. Husk å tenke effektivitet i hverdagen. Kaffen er f.eks smart å oppbevare sammen med kaffemaskina. Brødkniv og smørekniver er smart å oppbevare i nærheten av der du smører på brødskiva. Tenker du sånn hele veien, gjør du hjemmet ditt mer effektivt.

4. Kjøp oppbevaringssystem og oppbevaringsbokser

5. Vask over hyllene og rommet

Voila!