fbpx
Smart organisering av hjemmet

Små ting som kan gi store resultater på sikt

Føler du at du rydder og rydder, men det blir liksom aldri helt ryddig? Mange av oss har det sånn! Vi bruker så mye tid hver eneste dag på husarbeid og på å rydde ting og tang som aldri klarer å finne veien dit det hører hjemme.
Men, det finnes en løsning på alt, og her har jeg samlet 3 smarte tips til hvordan du kan gjøre små ting som gir store resultater på sikt!

1. Bryt større prosjekter ned i mindre oppgaver. 
En feil mange av oss gjør, er å skrive ned alle oppgaver på samme liste, både store prosjekter som tar en hel dag eller også flere dager og små oppgaver som kun tar 5 minutter. På den måten blir ”to-do-lista” både vanskelig å prioritere og demotiverende. 
Del heller opp de store prosjektene i mindre oppgaver, så blir de lettere å håndtere

2. Del oppgavene opp i kortere økter
Hvor mye får du gjort på 15 minutter eller på 5 minutter? 
Det er utrolig mye vi får gjort på kort tid, når vi bare vet hva det er vi skal gjøre. Lag deg derfor en liste med små oppgaver som tar kun 5 minutter. F.eks. tømme oppvaskmaskina, vanne planter, fylle på krukker med frokostblanding etc. Du skal se det blir ganske mange etterhvert.

Husk! Det er vaner som gir resultater! Så heng opp lista med de små oppgavene og gjør det til en vane å gjøre de små oppgavene mellom slaga.

3. Lag deg en liste med 5 oppgaver som tar inntil 1 time og fordel de utover uka!

Har du mange prosjekter på gang, men finner aldri tid til å gjøre de? , Skriv en liste over 5 oppgaver du må få unna og fordel de hver dag fra man-fre. F.eks. ”skru opp dorullholder”, eller ”pakk bort alle vintersko” eller ”klipp plenen”. Om både du og mannen din lager en sånn liste og sprer de utover uka, har dere faktisk fått unna 10 ting før dere har nådd helgen!

Tenk hvor mye dere kan få gjort på en måned! Test det ut, det er utrolig effektivt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *