fbpx
Smart organisering av hjemmet

Vårrengjøring

Våren er min favorittid. Snøen er i ferd med å smelte, dagene er lengre, været er litt varmere og solen titter oftere og oftere fram. Vi gleder oss til sommeren og begynner tidlig å forberede oss og gjøre oss klar, og starter gjerne det vi kaller vårrengjøring. Rydde bort vinteren, alle tykke klær, ta bort alt vi ikke har bruk for, vaske skuffer, skap, vinduer. Rydde i hagen, rake, fjerne fjorårets kvister og blader. Gjøre klart til alt det nye som kommer. Våren er full av håp, varme og glede. Jeg rett og slett elsker denne tiden.

Jeg er så smått i gang med vårrengjøringen og har allerede hatt et par podcastepisoder (finner du her) oom temaet. 


Mitt beste tips til å komme igang med vårrengjøringen, er å starte et sted du oppholder deg mye, f.eks på kjøkkenet. Her skjer det meste i de fleste familier, og starter du med en skuff du bruker ofte, vil også motivasjonen komme raskt når du ser hvor fint det er i den skuffen du allerede har gjort klar. På kjøkkenet er du også tilgjengelig for barna, som gjerne sitter i nærheten og leker, gjør lekser, tegner etc. og kan kjapt få vasket litt mens de gjør andre ting. Eller hvorfor ikke ta de med på noe av vårrengjøringen. De fleste barn, ihvertfall mens de enda er relativt små, synes det er gøy å hjelpe til og få lov å kjenne på at de faktisk er nyttige de også, og ikke minst er det mye læring i det. Det tar naturligvis litt lenger tid i begynnelsen, men bonusen er at dere får litt ekstra tid sammen i en ellers så hektisk hverdag.

For å gjøre det litt lettere for deg å komme i gang, har jeg laget en sjekkliste til vårrengjøringen. Print den ut, laminer den hvis du har den muligheten, så kan du gjenbruke den år etter år. Last den ned her: Sjekkliste til vårrengjøringen

Jeg heier på deg!

Masse lykke til! 

​Klem fra Janne ​