fbpx
Smart organisering av hjemmet

Vårrengjøring av sportsboden

Så har vi kommet til sportsboden i serien om vårrengjøring. Det meste av sportsutstyr krever endel lagringsplass. Mange av oss  holder på med både vinteraktiviteter og sommeraktiviteter, men hvor og hvordan skal man oppbevare alt utstyret?
Er du så heldig å ha en egen sportsbod, eller har du mulighet for å sette av en del av garasjen til å oppbevare sportsutstyret ditt, eller må du oppbevare alt utstyret inne i huset? 
Uansett hvordan du lagrer sportsutstyret, har det lett for å oppstå kaos når flere går inn og ut av boden for å hente det man trenger. Derfor er det viktig å lage seg gode og oversiktlige systemer, som alle i familien lett kan følge.


Start med å planlegge hvordan boden skal se ut! Hva trenger du av hyller, bokser etc.? Er det noe du ønsker å lage selv, f.eks. hyller til oppbevaring? Hvor mange oppbevaringsbokser/kasser trenger du og hvilke størrelse skal de være? 

Del opp i ulike kategorier når du skal organisere sportsutstyret ditt, og merk kassene/boksene godt. Velg gjerne bokser/kasser som er enkle å stable oppå hverandre. 
Gjennomsiktige kasser med lokk er en fordel å bruke, for da ser du hva som inni kassene. 
På den måten blir det enda enklere å finne igjen det du trenger.

Lag deg en liste over hva du trenger, også omtrent antall bokser. Husk merkepenn!

Del inn i kategorier, både etter sesong og aktivitet. Har du liten plass i boden, kan det være smart å sette det du bruker ofte, nederst eller mest tilgjengelig. 
Lag deg et hyllesystem, hvor du kan lagre det som ikke brukes akkurat nå. 
Samle for eksempel alle slalomhjelmer til hele familien i en boks. Er boksen stor nok, får du kanskje til og med plass til alt av sikkerhetsutstyr i en og samme boks? 
Alt av baller samles i en egen boks. 
Utnytt plassen på veggen og i taket. Heng opp golfbagen, hockeykøller, pulken, ski og ulike brett etc. Er det plass, kan du også henge opp syklene over vinteren.


NB! Husk å rengjør utstyret før det settes inn etter endt sesong, så slipper du at det ruster og blir ødelagt mens det lagres.


Masse lykke til!


PS!

Har du fått lastet ned sjekklista til vårrengjøringen enda? 
Om ikke, finner du den her