fbpx
Smart organisering av hjemmet

Planlegg prosjektene dine – også i ferien

Hverdagen er full av alle gjøremål og to-dolister som fylles og utføres.

Nå når ferien er her for mange av oss, ser vi kanskje fram til å slappe av og samtidig gjøre alt det vi aldri får tid til ellers. Vi skal gå på turer, spise god mat, spille spill, lese bok og slappe av. 

I tillegg er det mange ting som du har utsatt i lang tid, som du tenker du skal få gjort i påska eller når dere nå allikevel må være hjemme. Kanskje vil du prøve å få ryddet litt i skuffer og skap, eller gå gjennom barnas tøy, eller legge nye sommerferieplaner, nå som den opprinnelige planen ikke blir noe av?

Lista bare fortsetter og fortsetter for mange av oss. Plutselig er uka eller langhelgen gått, og du har fått gjort ganske mye, men på langt nær alt, og heller ikke fått slappet av. Når uka er omme, er du mer sliten enn noen gang.
Høres det kjent ut?

Selv om det er deilig å ta dagene litt som de kommer i ferien og ikke måtte følge kalenderen, kan det allikevel være lurt å lage seg en plan, sånn at du unngår å slite deg fullstendig ut, men samtidig få tid til å gjøre de tingene du har lyst til å gjøre.

Mitt tips er derfor:

  • Lag deg en oversikt over alle dine prosjekter og gjøremål, i prioritert rekkefølge, som du ønsker å utføre i løpet av fridagene dine. Hvor lang tid vil du trenge på hvert enkelt prosjekt?
  • Skriv også opp alle ting du har lyst til å gjøre for deg selv.
  • Ta fram kalenderen og fordel prosjektene over dagene du har til rådighet, helst ikke fler enn ett prosjekt om dagen. Kanskje er det prosjekter som kan vente?
  • Legg så inn alt det du har lyst til å gjøre for deg selv.
  • Pass på å også ha en del luker helt fri og uplanlagt
  • Husk å NYYYYTE


Ønsker deg en riktig god påske​!