fbpx
Smart organisering av hjemmet,  Smart organisering i hverdagen

Få en mer harmonisk start på dagen med ukeshylla!

Denne hylla er en av mine favoritter som jeg innførte i vår familie, og den har gjort underverker for morgenen hos oss! Derfor kan jeg ikke få delt den nok;)

Vi gikk fra kaos hver morgen hvor vi lette etter riktig tøy som barna kunne ha på seg og en meget bestemt frøken som protesterte på det meste vi tok fram, til å nå ha en mer harmonisk og rolig start på dagen!!

Med denne hylla ble det slutt på alle diskusjoner og leting etter klær hver eneste dag! Og med det ble morgenene hyggeligere og mer effektive.

Her er et eksempel på en ukeshylle: 

Denne er for to barn, og den kan lett utvides til flere barn, i og med at den er såpass plassbesparende.

Bredden på hver av disse er 98cm, høyden er 30cm og dybden er 20cm.

Den kan monteres på veggen eller gjør som oss, sett på noen bein på den, om du ikke ønsker å skru den fast. Merk alle boksene med dager.

Plasser hylla lett tilgjengelig for barna, sånn at de enkelt kan hente ut boksen sin.

Sånn gjør du det:
Gå gjennom barnas ukeplaner hver søndag, før du starter å fylle hylla. Dette for å se om de skal noe spesielt i kommende uke, hvor det trengs noe ”ekstra”. Er det turdag, kan du legge i klær deretter. Eller om det er svømming, legges badetøyet klart i hylla. Dette sparer deg for stress den dagen svømmedagen er, hvor sånt lett kan gå i glemmeboka.

Legg merke til at den siste boksen i rekka på denne ukeshylla, er beregnet til pysjen. Dette er fordi den ellers har en tendens til å ligge igjen på badegulvet. På denne måten er den både lett å rydde bort og finne den fram igjen på kvelden.

I tillegg til ukeshylla, kan det være smart å ha en kurv til å putte klær som er "halvrene". Dvs. klær som ikke er møkkete, som de fint kan bruke en dag til. Barna kan fra tidlig av, selv sjekke klærne sine om de har flekker og sortere på riktig sted. På den måten sparer du både tid og miljøet. Om du har kurven ved siden av ukeshylla, blir det enklere og mer effektivt for deg selv når du skal fylle ukeshylla igjen.

En ukeshylle kan lages på ulike måter. Større barn kan også lage sin egen variant og fylle selv. Poenget med å lage en sånn hylle, er for at vi skal slippe å ta så mange avgjørelser hver eneste dag, og på den måten spare tid og energi hver morgen, når vi allikevel har hundre andre ting å tenke på!

Denne ukeshylla er èn måte å løse det på, kanskje du har andre ideer til hvordan du vil lage din? Flere smarte tips finner du i Organiseringsportalen.no, det er medlemsportalen som gir deg alt du trenger for å lykkes med din organisering av hjem og hverdag.

Klikk deg inn her for mer info!